Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Ανύπαρκτη αντιπολίτευση στον Μαραθώνα

Συμπολίτευση/αντιπολίτευση … μια ωραία ατμόσφαιρα.


Του Μ. Αποστολόπουλου 
Σύμφωνα με όσα ισχύουν τοπικά στο Μαραθώνα, καθίσταται σαφές ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση στο δήμο, και την αντιπολίτευση την ασκούν αποκλειστικά οι ενεργοί δημότες του δήμου.


Σαφώς θυμάστε ότι αρκετά από όσα είχαμε αιτηθεί και καταγγείλει με σειρά επιστολών και ηλεκτρονικών μηνυμάτων προς τον Δήμαρχο από Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα ουδέποτε απαντήθηκαν αν και είχαν λάβει αριθμ. Πρωτοκόλλου.

Όποια και να είναι η έκβαση αυτών των καταγγελιών, θα υπάρξει και συνέχεια, δεδομένου ότι οι επιλογές των διοικούντων καταστρατηγούν απόλυτα την ορθή χρηστή διοίκηση, και κάποιοι εξ ημών βιώνουμε και τις συνέπειες, σε αντιδιαστολή των υπολοίπων συμπολιτών μας. 

Όσα καταγγέλλονται από τους δημότες έπρεπε να χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τις τοπικές παρατάξεις, οι οποίες όπως φαίνεται εκπροσωπούν αποκλειστικά τα παραταξιακά και προσωπικά τους συμφέροντα, και επ' ουδενί υπάρχει εκπροσώπηση του τόπου και των συμπολιτών μας.
Απανωτά αιτήματα &  καταγγελίες μας, ξεκίνησαν επί προηγούμενης δημοτικής αρχής και συνεχίστηκαν με την νυν με επικαιροποιημένα πρωτόκολλα επί των ιδίων ή παρεμφερών θεμάτων. Πολλές από αυτές δημοσιοποιήθηκαν από μερίδα του τοπικού τύπου, και τα Blogs.
Μετά την διαπιστωμένη άρνηση της δημοτική αρχής Ψηνάκη να απαντήσει, αγανακτισμένοι πλέον, απευθυνθήκαμε τον Γενάρη του 2015 σε αρμόδιους της δημόσιας διοίκησης, σε 10αδες δημόσιες υπηρεσίες, και σε όσους ξέραμε και δεν ξέραμε, αλλά και στο Συνήγορο του Πολίτη.
Ο Συνήγορος του Πολίτη με επιστολή του 29 Ιουλίου 2015 προς τον δήμαρχο Μαραθώνα, τον καλούσε να απαντήσει στα αιτήματα των δημοτών του. Παρόλα αυτά μέχρι σήμερα δεν απήντησε κανείς ούτε στο Συνήγορο ούτε στους καταγγέλλοντες.

Τέλη Δεκεμβρίου 2015 και εντελώς απρόσμενα διαπιστώσαμε ότι μία από τις πολυάριθμες επιστολές μας έπιασε τον στόχο της. Έτσι πληροφορηθήκαμε αρμοδίως ότι με παραγγελία του εισαγγελέα Οικονομικού εγκλήματος προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών ξεκίνησε πρόσφατα έρευνα σε σχέση με τα καταγγελλόμενα των ενεργών δημοτών του Βαρνάβα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, και σε περίπτωση που δεν μας καλύπτουν, όπως και οι αποφάσεις της αποκεντρωμένης διοικήσεως, και της δικαιοσύνης, στη συνέχεια θα υπάρξει και δεύτερη προσφυγή. Ήδη έχουμε συλλέξει δεκάδες αποδεικτικά στοιχεία της καθολικής αδράνειας από τη πλευρά των αρμοδίων, σε αιτήσεις μας προς το δήμο που χρονίζουν, οι οποίες θα αποσταλούν επιπρόσθετα στη δικαιοσύνη, δεδομένου ότι έχει καταστεί σαφές ότι στο δήμο βρίσκονται καταχραστές των θεσμών και άτομα που λειτουργούν επιλεκτικά υπέρ παραταξιακών τους και ημέτερων, και ενώ τους ζητήθηκε σύννομα οι αιτήσεις να απαντηθούν ή περάσουν στους αντιδημάρχους ή στο δημοτικό συμβούλιο, με δόλο ούτε πέρασαν ούτε απαντήθηκαν. 

Τα γραπτά αιτήματα που έχουν υποβληθεί από εμένα τον ίδιο προσωπικά στον Δήμο Μαραθώνα  ΔΕΝ έχουν απαντηθεί ακόμα μέχρι σήμερα.
  1. Α.Π 6206/7-3-14 επικαιροποιημένο με Α.Π 32239/12.11.14  
  2. Α.Π 31394/26-11-2013 επικαιροποιημένο με Α.Π 32251/12.11.14
  3. Α.Π 32237/12.11.14
  4. Α.Π 32249/12.11.14
  5. Α.Π 32246/12.11.14, όπως
και άλλα που (παράνομα) δεν μας έδωσαν αριθμ. Πρωτ. παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, για θέματα Εθελοντισμού και ανακύκλωσης.



Όταν οι εκλεγμένοι αποφασίζουν να κακοδιοικούν κατά των δημοτών, δεν αρμόζουν στην χρηστή διοίκηση ενός τόπου.

Συμπολίτευση/αντιπολίτευση …. Μια ωραία ατμόσφαιρα.

Ενεργοί Πολίτες
Βαρνάβα Μαραθώνα

Σημ. Οι αντιπολιτευόμενοι, βαράνε που και που καμιά πιστολιά έτσι για να μας θυμίσουν πως υπάρχουν. 

Διαβάστε ακόμα: 

 

4 σχόλια:

  1. Μπράβο συγχαρητήρια, εξαιρετική κατάθεση (ψυχής) για όσα βιώνουμε όλοι μας με αυτούς και με τους άλλους. Κακοδιοίκηση στο μεγαλείο της. Εύχομαι η δικαιοσύνη να πράξη το έργο της και να δικαιώσει τους πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντιπολίτευση ποια αντιπολίτευση, που, πότε, γιατί, για ποιο πράμα. Πού και που εμφανίζονται εδώ κι εκεί, έτσι για τα μάτια, να δικαιολογήσουν την ύπαρξη τους. Μακριά από τα προβλήματα καθημερινότητας τον ουσιαστικό έλεγχο της διοίκησης Ψινάκη. Ένοχη σιωπή με σικέ παιχνίδι από τους βασικούς παίχτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι κακό κάποια στιγμή στην ζωή μας να κάνουμε την αυτοκρατορική μας.Θα μας κάνει καλύτερους,και θα μπορούμε να δούμε κάποιους άλλους αγωνιστές της ζωής,που παλεύουν με ανιδιοτελεια να καταργήσουν την εκμετάλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο.Βλεπε,Είναι ο καπιταλισμός ηλιθιε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τριάντης Απόστολος1 Φεβρουαρίου 2016 στις 4:29 μ.μ.

    Θεωρίες χωρίς νόημα. Καπιταλισμός V/s Κομμουνισμός το ίδιο αποτέλεσμα. Κατέβα από τα σύννεφα φίλε μου και πάλεψε για την ζωή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή