Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

“ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΝΑΒΑ – ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.


Είναι γνωστό σε όλους ότι ο τόπος μας διέρχεται μια δύσκολη οικονομική περίοδο, της οποίας οι επιπτώσεις στον κοινωνικό ιστό είναι έντονες και επίπονες. Η διαμόρφωση προσώπων που δε θα είναι παθητικοί δέκτες αλλά θα αναλάβουν δράση, ενώνοντας δυνάμεις για την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων, δεν μπορεί παρά να λειτουργήσει καταλυτικά στα όσα δύσκολα βιώνουμε σήμερα. Μια υγιής κοινωνία, της οποίας ο κοινωνικός ιστός θεμελιώνεται σε ενεργούς πολίτες, δύναται να διασφαλίσει την πρόοδο, την ανάπτυξη και την ευημερία της. Γι’ αυτό και ο δεύτερος υπό έμφαση στόχος


«Η καλλιέργεια του ενεργού πολίτη με έμφαση στην κοινωνική αλληλεγγύη», υιοθετήθηκε για να ωθήσει στην ανάπτυξη συνειδητοποιημένων πολιτών που νοιάζονται για τα όσα συμβαίνουν γύρω τους και αναλαμβάνουν ενεργό δράση, ενισχύοντας τις προσπάθειες όλων για σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο της προώθησης του παραπάνω στόχου εντάσσεται και η ανάπτυξη δράσεων για εξάλειψη κάθε μορφής στερεοτύπου και, ειδικότερα, η εξάλειψη του χάσματος μεταξύ πολιτών, πολιτείας και Δήμου. Η εξάλειψη των στερεοτύπων αποτελεί βασικό πυλώνα των στοιχείων και ενεργειών που χαρακτηρίζουν τον ενεργό πολίτη.

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
Περιστρέφονται γύρο από τη  Δημόσια διοίκηση - Αυτοδιοίκηση, σε θέματα του Περιβάλλοντος και της Ποιότητας Ζωής, δημοτών και φορέων του Ενιαίου Δήμου Μαραθώνα
Οι πρωτοβουλίες μας δεν αποσκοπούν σε καμιά είδους πολιτική σκοπιμότητα ή αντιπαλότητα, ούτε υποκρύπτουν κάποια άλλη υστερόβουλη σκέψη ή πρόθεση. Δεν είμαστε σύλλογος δεν είμαστε φορέας. Είμαστε όλοι εμείς οι ίδιοι οι πολίτες που παρεμβαίνουμε δυναμικά ομαδικά ή μεμονωμένα και αναδείχνουμε κάθε φορά τα προβλήματα εκεί όπου η πολιτική καθυστερεί ή αδιαφορεί και δεν προσφέρει λύσεις.
Ενεργούμε πάντα μέσα στα πλαίσια του Νόμου, της ισονομίας της ισοπολιτείας, προασπιζόμενοι  τα αυτονόητα δικαιώματα του συνόλου των συμπολιτών μας.
Οι πρωτοβουλίες αναπτύσσονται  μέσω ψηφισμάτων για το κοινό καλό, που δείχνουν και εμφανίζουν κάθε φορά τη θέληση και τη δύναμη της τοπικής κοινωνίας που πέρα και έξω από κάθε πολιτική ή άλλη σκοπιμότητα, αντιδρά με το πιο ξεκάθαρο και υγιή τρόπο στις προκλήσεις που δέχεται από κάθε μορφής "εξουσία" όταν εναντιώνεται στο κοινό αίσθημα.
Μερικές από τις μέχρι τώρα τοπικές μας δράσεις είναι:
  1. "ΔΙΟΔΙΑ"  Ψηφοφορία* Βαρνάβα
  2. ΧΥΤΑ Γραμματικού Ψηφοφορία* Βαρνάβα.
  3. "ΡΕΜΑΤΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ SOS" Δράση από φυσιολάτρες του Βαρνάβα, Γραμματικού, κ.α
  4.  ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΒΑΡΝΑΒΑ ΠΡΟΣ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ. 
  5.  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ Αρ 7/11 ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ ΠΕΡΙ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ & ΑΡΙΘΜΟΔΟΤΗΣΗΣ (ΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ) ΔΡΟΜΩΝ.
  6.  ΑΝΑΚΎΚΛΩΣΗ ΜΑΡΑΘΏΝΑ: Η καλή αρχή είναι το ήμισυ του παντός, η καλή συνέχεια όμως είναι το υπόλοιπο ήμισυ... 
  7.  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
 Χάριν αναγνώρισης των δράσεων μας και μόνο , δώσαμε το Τίτλο
“ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΝΑΒΑ”

Στόχος μας να ακούγεται δυνατά η φωνή του Βαρνάβα στα κέντρα των αποφάσεων και ιδιαίτερα του Δήμου.
 Η “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΝΑΒΑ” μπορεί να μη δίνει άμεσες λύσεις αλλά σίγουρα μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό μέτρο πίεσης με ιδιαίτερο βάρος προς κάθε κατεύθυνση.
Με βάση τον όγκο συμμετοχής -  με τις κατά καιρούς ψηφοφορίες –αναλαμβάνουμε δράση με τη σύνταξη προσφυγών, προς τη Δημοτική Αρχή, τα Υπουργεία, το Συνήγορο του Πολίτη παρακολουθώντας και πιέζοντας για δίκαιη λύση.
 Ενημέρωση των δράσεων μας γίνεται μέσω των Ιστολογίων μας και στο FaceBook
Σύνδεσμοι: http://energipolitesvarnava.blogspot.gr/  και των συνδεδεμένων με αυτό Ιστολογίων μας.
https://www.facebook.com/MatathonNorth

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 
--------------

  Ιστοσελίδες σχεδιασμένες και αφιερωμένες για τον τόπο μας και το Δήμο Μαραθώνα. Σκέψεις, απόψεις, κριτικές, ενημέρωση.
1.      http://varnavasnews.blogspot.gr/
17. κ.α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου