Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ Κε ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ - ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Νο 2

 
 Κύριε Λουίζο Ιορδάνη, 
Δημοτικοί σύμβουλοι και κοινοτικοί πρόεδροι.

Ξεκινάμε την επιστολή μας αυτή με παλαιότερη σε δική σας απάντησή (23.9.2011)

…“Όλες τις επισημάνσεις, τόσο τις δικές σας όσο και των άλλων ενεργών πολιτών, ο Δήμος Μαραθώνος τις λαμβάνει υπόψη του και μέσα σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον προσπαθεί να τις ιεραρχήσει και να τις επιλύσει”.
Ο Δήμαρχος Ιορδάνης Λουΐζας

Και ενώ μας δηλώνεται όλα αυτά, από την άλλη μας ανακοινώνετε έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την Νέα Μάκρη.

·       Κ.α

Κύριε Δήμαρχε,
Σας απευθύνουμε δεύτερη ανοιχτή επιστολή μέσω αυτού του Ιστολογίου μετά από 24 μήνες της πρώτης μας  επιστολής 19-11-2011 την οποία όπως φαίνεται δεν την είχατε διαβάσει ούτε εσείς ούτε οι δημοτικοί σας σύμβουλοι. Σας έστειλα την επιστολή για να σας αναφέρω τα προβλήματα και τις ανάγκες που έχει το δημοτικό διαμέρισμα του Βαρνάβα.
Και επειδή δεν ανταποκριθήκατε στο καθήκον και στην υποχρέωση που έχετε για τα αναγκαία και επείγοντα προβλήματα που έχει η τοπική κοινότητα του χωριού μας, μας αναγκάζετε να αναδημοσιεύσουμε παρακάτω το περιεχόμενο της πρώτης επιστολής μας 19-11-2011, για να αποδειχθεί η μεγάλη σας αδιαφορία ακόμη και για τις επείγουσες ανάγκες των δημοτών σας.

Σας  λέμε ότι μας προκαλείται:    ΟΧΙ  κ. Δήμαρχε σε έργα αναψυχής και ανάδειξης, και ΟΧΙ έργα βιτρίνας με νέα Κοστοβόρα Δημοτικά Μέγαρα και έργα καλλωπισμού στις μέρες που ο κόσμος δεν έχει και δε θα έχει ψωμί να φάει. Έργα βιτρίνας τα οποία θα επιβαρύνουν τους Δημότες τόσο για την κατασκευή τους όσο και για την συντήρηση τους  μακροπρόθεσμα όλους τους Δημότες του Ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου Μαραθώνα μέσα από την θεαματική αύξηση των Δημοτικών  μας τελών. 

Γνωρίζετε κ. Δήμαρχε ότι η χώρα μας είναι καταχρεωμένη και οι δήμοι δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους, και εσείς ομολογείτε και λέτε στους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων του δήμου ότι δεν έχετε ευρώ να τους δώσετε για τις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων τους. Παρόλα αυτά υπογράφετε  προγραμματικές συμβάσεις για μεγάλα έργα αναψυχής ανάδειξης και Δημοτικά Μέγαρα κλπ, χρηματικών ποσών εκατομμυρίων ευρώ. Γιατί ???
Ο Σοφός λαός μας συνηθίζει να λέει σε αντίστοιχες καταστάσεις. « Ψωμί δεν έχουμε να φάμε, ραπανάκια για την όρεξη θέλουμε». Θα συνεχίσουμε με μια άλλη σοφή παροιμία  η οποία λέει.  « Όλα τα έχει η Μαριώ  και ο φερετζές της λείπει».

Ποιος Νέο Μακρινός ή Μαραθωνίτης ή ποιος Βαρναβιώτης ή Γραμματικιώτης έχει σήμερα την ψυχική διάθεση και την οικονομική ευχέρεια για να πάει στους χώρους αναψυχής, τα κολυμβητήρια, τα στάδια και τα Μέγαρα (της μακρινής) Ν. Μάκρης,  όταν τον προβληματίζει – βασανίζει το αύριο το δικό του και των παιδιών του, που δεν  έχουν τα προς το ζην ???  Ποιος άραγε ???

ΌΧΙ  κ. Δήμαρχε σε έργα βιτρίνας. Έχουμε ανάγκη από έργα της καθημερινής αναγκαιότητας της ζωής μας, όπως υποδομές, πολιτισμό, αθλητισμό, καθαριότητα, ανακύκλωση, περιβάλλον, υπηρεσίες, μέσα μεταφοράς, φροντίδα υγείας και ασφάλειας. Και το έχει τόσο η Νέα Μάκρη αλλά και ο Μαραθώνας το Γραμματικό και ο Βαρνάβας. Εδώ και τέσσερα χρόνια κ. Δήμαρχε ήσαστε  Δήμαρχος του Ενιαίου Δήμου και γνωρίζετε πολύ καλά τα προβλήματα μας. 

Υποθέτουμε τουλάχιστον πως οι εκπρόσωποι των τοπικών  Κοινοτήτων,  σας έχουν πει ΠΟΛΛΕΣ φορές ότι υπάρχουν ΠΟΛΛΑ βασικά και σοβαρά προβλήματα που πρέπει οπωσδήποτε να υλοποιηθούν άμεσα.

Οι δημότες κ. Δήμαρχε δεν έχουν μόνο υποχρεώσεις προς το δήμο, έχουν και δικαιώματα. Οφείλατε κύριε Δήμαρχε να σκύψετε στα προβλήματα μας και να δώσετε λύσεις. Ειδικά δε για τις ορεινές Κοινότητες που ανήκουν στον ενιαίο Δήμο και οι κάτοικοι έχουν πρόβλημα υποδομών, επιβίωσης και όχι από έργα αναψυχής Δημοτικά Μέγαρα και ανάδειξης σταδίων.

Αφού κ. Δήμαρχε αδιαφορήσατε προκλητικά στα προβλήματα των αναγκών (που σας ενημερώναμε εδώ και πολύ καιρό) που έχει όπως για παράδειγμα ο Βαρνάβας και αφού δεν λάβατε ποτέ υπόψη τις παρακλήσεις (?) των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων, θεωρούμε πια πως μας εμπαίζατε, μας κοροϊδεύατε τόσο εσείς, όσο και οι  θεσμοθετημένοι εκπρόσωποι του Δήμου. Το χειρότερο βέβαια είναι ότι έτσι προκαλείτε το κοινό αίσθημα αφού παραγνωρίζεται συστηματικά τις πραγματικές αληθείς, ουσιαστικές ανάγκες των δημοτών σας.

1)      Σας κατηγορούμε κ. Δήμαρχε για αμέλεια και για αδιαφορία για τα σοβαρά και επείγοντα προβλήματα ανάγκης που έχει ο Βαρνάβας που τυγχάνει να τα γνωρίζουμε, όπως στα υπόλοιπα Δημοτικά διαμερίσματα της περιοχής μας.

2)      Σας κατηγορούμε γιατί τέσσερα χρόνια τώρα οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας, σας  έχουν ενημερώσει (?) για τα προβλήματα που έχει ο Βαρνάβας, αλλά δυστυχώς οι απαντήσεις που λάμβαναν από εσάς ήταν ότι ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. 

3)      Σας κατηγορούμε κ. Δήμαρχε για τα φαινόμενα της ενδοδημοτικής μη ισόρροπης και δίκαιης κατανομής χρημάτων, για τη δημιουργία έργων ανάγκης και ανάπτυξης όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Ενιαίου Δήμου μας.
Δεν έχετε χρήματα μας λέτε για να γίνουν έργα που εγκυμονούν κινδύνους για τις  ζωές των  ανθρώπων. Όταν το 70% των δρόμων του Βαρνάβα είναι χωματόδρομοι αλλά  και αυτοί που είναι ασφαλτοστρωμένοι είναι γεμάτοι από λακκούβες  που βάζουν σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές μας. 

4)   Σας κατηγορούμε γιατί είστε σχεδόν τέσσερα χρόνια Δήμαρχος και τα χωριά δεν τα επισκεφθήκατε ποτέ για να δείτε τα προβλήματα που υπάρχουν, και να μιλήσετε γι’ αυτά με τους κατοίκους τους. 

5) Σας κατηγορούμε γιατί χωρίς περιβαλλοντική συνείδηση προβήκατε σε ενέργειες καταστροφής του μοναδικού φυσικού τοπίου  (τουριστικού ενδιαφέροντος) της Ρεματιάς Βαρνάβα με την “κατακρεούργηση” των πλατανιών μετατρέποντάς την θέα της διαδρομής σε ξύλινο οδικό φράκτη από κορμούς δέντρων για λόγους “δήθεν” οδικής ασφάλειας, παραβλέποντας ταυτόχρονα τον συνολικό πρόβλημα οδικής ασφάλειας της διαδρομής.

6) Σας κατηγορούμε,  γιατί παρά τις παραινέσεις μας εδώ και τέσσερα (4) χρόνια και τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις σας, αποδείχτηκε πως δεν εφαρμόζετε το σύστημα Ανακύκλωσης σε όλη την έκταση του δήμου σας, αφήνοντας εκτός Μαραθώνα, Γραμματικό και Βαρνάβα.

7) Σας κατηγορούμε κ. Δήμαρχε, γιατί με την πολιτική σας υποβαθμίζεται - μετατρέπεται την περιοχή μας (Βαρνάβα και Γραμματικό) ως την πίσω αυλή των σκουπιδιών της Ν. Μάκρης και όλης της Αττικής (ΧΥΤΑ, Βιολογικός κ.λ.π)

8) Σας κατηγορούμε, γιατί δεν υλοποιήσατε σχεδόν κανένα έργο υποδομών  του Τεχνικού σας προγράμματος όπως δεσμευτήκατε να πράξετε για Βαρνάβα Γραμματικό και Μαραθώνα.

Σας κατηγορούμε κ. Δήμαρχε διότι αναπαραγάγετε έντονο τοπικισμό  με τη λογική του εμείς κι εσείς. Μέσα από την καθημερινή λειτουργία και πρακτική σας, δεν επιβεβαιώθηκαν μόνο τα εύκολα και μεγάλα απραγματοποίητα προεκλογικά σας λόγια, αλλά και οι παρωχημένες αντιλήψεις για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αντιπρόσωποι του λαού και εκφραστές της ουσίας της λαϊκής κυριαρχίας, δεν έχουν το δικαίωμα να αδιαφορούν στα προβλήματα και στις ανάγκες των δημοτών, όπως υποδομές, πολιτισμό, αθλητισμό, καθαριότητα, ανακύκλωση, περιβάλλον, υπηρεσίες, μέσα μεταφοράς, φροντίδα υγείας και ασφάλειας.

Πραγματική Δημοτική πολιτική είναι να νιώθει ο Δήμαρχος τις ανάγκες και τα προβλήματα των δημοτών και να δίνει τις πρέπουσες λύσεις. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η Δημοτική εξουσία να φέρεται αλαζονικά με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η αρχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι πάντα κοντά στον πολίτη – δημότη, στα προβλήματα και στις ανάγκες του, και εσείς κ. Δήμαρχε αλλά και οι Δημοτικοί σας σύμβουλοι σταθήκατε όλα αυτά τα χρόνια πολύ μακριά από τις ανάγκες που έχουν οι κάτοικοι των Δημοτικών Διαμερισμάτων σας. 

Έχουν δυστυχώς κ. Δήμαρχε καταρρακωθεί επικίνδυνα οι αξίες που στηρίζουν την αξιοπιστία και τα δημοτικά οφέλη στη λειτουργία του Ενιαίου Δήμου. Δηλαδή η αξιοκρατία, η ισονομία, το δημοκρατικό ήθος και η δημοτική υπευθυνότητα. Στη  θέση τους ανακαλύπτουμε την έξαρση του ατομισμού, της αδιαφορίας και της μεγάλης υποκρισίας.

Αυτά κ. Δήμαρχε είχαμε να σας γράψουμε χωρίς φόβο και πάθος αλλά και με την οργή και αγανάκτηση όχι μόνο της δικής μας, αλλά και όλων των Βαρναβιωτών, Γραμματικιωτών και πολύ φοβόμαστε και των Μαραθωνιτών

«Άρχοντος ουκ έσει εαυτόν μόνο αγαθόν παρέσχει, αλλά δει και των αρχομένων επιμελείσθε, όπως ως βέλτιστοι έσονται.»

Βαρνάβας  03-01-2014

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
·       Μ. Αποστολόπουλος
·       Κυριάκος Γκίκας
·       Αλέξανδρος Προκοπάκης
·       Δ. Δαμάσκος

Διαβάστε ακόμα:

·        ΒΑΡΝΑΒΑΣ - ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ - ΒΑΡΝΑΒΑ ΚΑΙ Η ΒΈΒΗΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΤΟΥ ΤΟΠΊΟΥ http://rematiavarnavasos.blogspot.gr/2013/12/blog-post_18.html

·        ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ: ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ http://fixourmarathon.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html



http://varnavasnews.blogspot.gr/2013/05/blog-post_1039.html#.UkkrC39jOT4

·       Τεχνικό Πρόγραμμα ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ έτους 2012 για την Δημοτική κοινότητα Βαρνάβα http://varnavasnews.blogspot.gr/2012/01/e-2012.html

·       Μήπως κρίνεται απαραίτητη η συγκρότηση μιας Επιτροπής Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Πολιτών Βαρνάβα – Γραμματικού και Μαραθώνα; http://varnavasnews.blogspot.gr/2013/06/blog-post_7.html#.Uo9Cwyf9Ug8

·       ΟΙ "ΠΑΤΡΙΚΙΟΙ" ΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙ"ΠΛΗΒΕΙΟΙ" ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ http://anatakti.blogspot.co.uk/2013/06/blog-post_3779.html?spref=fb

·        11 Οικογένειες στον Βαρνάβα Αττικής αδυνατούν να πάνε σπίτια τους ( Φωτο )  http://varnavasnews.blogspot.gr/2012/12/11.html#.UVwPBTd9Xlo

·        Μ’έργα 300 εκ. Ευρώ Θωράκισε την Αττική από τις πλημμύρες ο Σγουρός. Περισσότερακαι από όσα είχε κατασκευάσει το κράτος τα τελευταία χρόνια   http://aftodioikisi.gr/parapona_sto_dimarxo/d-marathona-dinoume-proteraiotita-se-alla-themata

·        Δ. Μαραθώνα: Εξακολουθεί να παίζει με τα νεύρα των κατοίκων του Βαρνάβα http://aftodioikisi.gr/parapona_sto_dimarxo/d-marathona-dinoume-proteraiotita-se-alla-themata

·       1η ΦΑΣΗ ΒΑΡΝΑΒΑΣ -ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ (Απορρίμματα) http://varnavasnews.blogspot.gr/2012/02/blog-post_23.html#.Uo9Efyf9Ug8

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο, συγχαρητήρια, κάποιοι έχουν την τόλμη να μιλούν συλλογικά. Το κείμενό σας αποτυπώνει ανάγλυφα τα πραγματικά προβλήματα και συμπεριφορά της δημαρχιακής εξουσίας. Ο “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ” αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη λαβωμένης Τ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή