Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΒΑΡΝΑΒΑ ΠΡΟΣ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ και την
Τοπική Κοινότητα Βαρνάβα 10.11.2014                                          

Συνέχεια του αιτήματός μας με Α.Π  33650/18-12-2013 προς τον Δήμο Μαραθώνα, επανερχόμαστε λόγω κατεπείγοντος αφού η προηγούμενη δημοτική Αρχή αγνόησε προκλητικά το σοβαρό αυτό θέμα .

Περιγραφή του πραγματικού προβλήματος Οδικής Ασφάλειας,



Όπως ίσως γνωρίζετε η διαδρομή από Βαρνάβα -Καπανδρίτι είναι περίπου 6,0 Χλμ όπου περίπου 4,0 χλμ είναι διαδρομή μέσα από το πλατανοδάσος της ρεματιάς, μέσα από κλειστές στροφές. Στις βραδινές διαδρομές διέλευσης των οχημάτων δεν υπάρχει απολύτως κανένας φωτισμός ούτε οδική σήμανση (στοιχειώδεις έως ανύπαρκτη), μάλιστα δε σε συνθήκες εποχιακής ομίχλης ή και χιονόπτωσης το πρόβλημα επιδεινώνεται (για Βαρναβιώτες –Γραμματικιώτες), όπως και για  τους διερχόμενους.

Εδώ θέλουμε να τονίσουμε τον κίνδυνο από ληστείες αλλά και τα θανατηφόρα ατυχήματα που έχουν σημειωθεί κατά το παρελθόν σε οδηγούς της διαδρομής.

Το παράδοξο είναι εδώ πως η Δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα αλλά και η Τροχαία Καπανδριτίου καθ υλη αρμόδιοι για την Οδική Ασφάλεια δεν έχουν αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Η περιγραφόμενη εικόνα απαιτεί την άμεση εκ μέρους σας λήψη μέτρων για την ασφαλή διέλευση οδηγών και οχημάτων σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Ασφάλειας.

Μερικές Προτάσεις για Οδική Ασφάλεια
· Οδική σήμανση με φωσφορίζοντα κολωνάκια δεξιά και αριστερά της διαδρομής του δρόμου.
· Οδική σήμανση-πινακίδες στροφών με τόξα κατεύθυνσης
· Οδική σήμανση διαγράμμισης του ασφαλτοτάπητα με φωσφορίζουσας κίτρινη γραμμή (δεξιά-αριστερά-κέντρο)
· Τοποθέτηση ηλιακών φωτιστικών σωμάτων, μόνο στην βορεινή πλευρά του δρόμου από Βαρνάβα – Καπανδρίτι, σεβόμενοι το οικοσύστημα της ρεματιάς
· Ασφαλτόστρωση σε φθαρμένα μέρη.
· Τοποθέτηση ξύλινου Περιπτέρου, στην θέση Μέλι(!)
· Τοποθέτηση τηλεφώνου Ανάγκης, κ.α


Τέλος,
επειδή την ευθύνη αλλά και το κόστος βαρύνουν αποκλειστικά την Περιφέρεια Αν. Αττικής, παρακαλούμε να προβείτε το συντομότερο σε όλες τις κατάλληλες ενέργειες και αποφάσεις, ώστε το αίτημα μας να ενσωματωθεί στις αποφάσεις του Δήμου για έγκαιρη υλοποίηση από την Περιφέρεια.


Με εκτίμηση
Μ. Αποστολόπουλος
Αλέξανδρος Προκοπάκης




Α.Π 32237/12.11.14 Δήμου Μαραθώνα. Επικαιροποιημένο Ψηνάκη
 
Δείτε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου