Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

ΕΝΩ Ο ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΚΑΤΑΡΕΕΙ, μερικοί κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν

Τόχουν ρίξει .... σε γιορτές, χορούς, γυμναστικές πανηγύρια και κάθε λογής εκδηλώσεις προσπαθώντας μάταια να προσελκύσουν κόσμο. Περιηγηθείτε και δείτε ΕΔΩ, αναλυτικά το παραγωγικό έργο 24 μηνών της δημοτικής κοινότητας Βαρνάβα.


Του Μ. Αποστολόπουλου
 Ο Δήμος/Κοινότητα έχει καθήκον και υποχρέωση να διατηρεί τους κοινόχρηστους χώρους καθαρούς (σκουπίδια) όπως και να παρέχει το νερό σε ελεγμένα επίπεδα. Εάν δεν τα κάνει όλα αυτά δεν έχει λόγο να υπάρχει. Μπορούμε και χωρίς αυτούς - και θα είχαμε και μείωση των δημοτικών τελών!

Ύδρευση: Εκτεταμένες διαρροές δικτύου ύδρευσης παραμένουν ανεπισκεύαστες επί μήνες. Αδυναμία έγκαιρης επέμβασης. Κατασπατάληση φυσικών πόρων. Αμφιβολίες καταλληλότητας – ποιότητας πόσιμου νερού (σωλήνες αμιάντου).
Καθαριότητα: Επανειλημμένες αδυναμίες περισυλλογής σκουπιδιών από τους κάδους, ενώ ανακύκλωση δεν γίνεται.
Ξεχειλισμένοι και σπασμένοι κάδοι με σκουπίδια διάσπαρτα στους δρόμους. Τέτοια ρύπανση περιβάλλοντος σε δρόμους και πλατείες δεν έχει ξαναγίνει. Κλαδέματα, ογκώδη αντικείμενα μαζί με οικοδομικά υλικά περιμένουν μήνες να τα συλλέξουν.
Οδικό δίκτυο: Φτιαγμένο να καταστρέφει αυτοκίνητα και περιουσίες. Ασφαλτόδρομοι γεμάτοι λακκούβες, κατολισθήσεις. Έντονο πρόβλημα οδικής ασφάλειας. Αγροτικοί Χωματόδρομοι, με οικογένειες να αδυνατούν ιδιαίτερα τον χειμώνα, να πάνε στα σπίτια τους– χιόνια, λάσπες, λακκούβες και λίμνες. Ούτε το ΕΚΑΒ πάει.
Φωτισμός, περιμένουμε 2-3 μήνες να αλλάξουν μια λάμπα. Μεγάλα προβλήματα οδικής ασφάλειας από την εποχιακή ομίχλη, φωτιστικά ανύπαρκτα.
Ονοματοδοσία οδών περιφέρειας ανύπαρκτη… οδός …πουρνάρια αριθμός αγκάθια. 
Πολιτική προστασία - ...πήραμε φωτιά (Πυρκαγιά τον Ιουνίου) και δεν τρέχει τίποτα εθελοντισμός και πυροπροστασία ψιλά γράμματα από δε  τις αποψιλώσεις άστα να πάρει, με ένα τσιγάρο θα φουντώσουμε πάλι.

Και πολλά άλλα.... 

Περιληπτικά αυτή είναι η κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά εμείς οι κάτοικοι  του όμορφου αυτού τόπου. Τέλος δεν παραλείπουμε να αναφέρουμε εδώ το "θάψιμο" που έχει υποστεί από τον Δήμο, το ιστορικό ψήφισμα - αίτημα (487) πολιτών του Βαρνάβα (του 2014) για πληρωμή μειωμένων διοδίων διέλευσης στο σταθμό Αφιδνών.
 
Παρά τις ελπίδες που τρέφαμε με την ανάληψη νέας διοίκησης στην κοινότητα/Δήμο, διαπιστώνουμε με λύπη ότι τα πράγματα δύο χρόνια μετά βρίσκονται εκτός ελέγχου ενώ όλα αρχίζουν να καταρρέουν. Ο τόπος έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του.
Η αγαπητή κατά τα άλλα τοπική πρόεδρος αντί να επικεντρωθεί στην επίλυση σοβαρών αυτών προβλημάτων που επηρεάζουν σημαντικά την καθημερινότητα και ποιότητα  ζωής των κατοίκων, αναλώνεται αποκλειστικά (σε χορούς, γυμναστικές ….θεατρινισμούς, πανηγύρια και παιδικές γιορτές), κρύβοντας “έξυπνα” την απέραντη απραξία της διοίκησης Ψηνάκη αλλά και την συνενοχή της ιδίας, στην κατάντια του τόπου. Η διοίκηση Ψινάκη συνεχίζει τη στρατηγική διάλυσης του Δήμου

Τα προβλήματα δεν είναι άλυτα. Απαιτούν όμως συνεργασία, ενδιαφέρον, φροντίδα, προγραμματισμό, αποφάσεις. Αλλά κυριότερο όλων την ΔΙΕΚΔΊΚΗΣΗ των δικαιωμάτων των δημοτών με ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ. Θα μου πείτε άγνωστες λέξεις ιδίως για τους κρατούντες. Θα ανταπαντήσω ότι μόνον η ανατολή του ήλιου και η αυτόματη αναπνοή δεν αρκούν για να δικαιολογήσουν την ύπαρξη μας. Πρέπει να απαιτήσουμε από τον καθένα τους να κάνει τη δουλειά του και το καθήκον του. Πρέπει όλοι να κατανοήσουν ή να ξαναθυμηθούν ότι μαζί με τα αξιώματα πάνε πακέτο και οι υποχρεώσεις. Όσοι δεν τα αντέχουν ή δεν τα μπορούν ας ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ, είναι τιμιότερο, παρά να κοροϊδεύουν τους συμπολίτες τους.
 
Ξέρω ότι στεναχωρώ μερικούς … αποκαλύπτοντας την ψεύτικη  “βιτρίνα” που παρουσιάζουν στην προσπάθειά τους να κρύψουν τα προβλήματα με φτωχές ποιοτικά πολιτιστικές εκδηλώσεις, που όσο χρήσιμες και αν είναι δεν μπορούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, από την διαπιστωμένη πια ανικανότητα της δημοτικής αρχής να κυβερνήσει τον τόπο. Από την "πασαρέλα" των  media κοροϊδεύουν και προκαλούν την κοινωνία.

Αποθηκεύω το παρόν κείμενο για το 2017. Όχι για να κάνω ετήσιο απολογισμό αλλά για να μην χρειαστεί να το ξαναγράψω μιας και πάλι τίποτα δεν θα γίνει είτε με κρίση είτε με παράδεισο επί της γης.
ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΊΤΕ και ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ, εικόνες της κατάντιας στον χωριό του Βαρνάβα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου