Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος και η Δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα ..... δεν βρήκε να πεί ουτε δυο λόγια ... κοστίζουν!

Για την κοινωνική συνοχή και το περιβάλλον ….. Η πρόταση μας είχε υποβληθεί, απαξιώθηκε και φέτος.
 Πόσο ωραίο θα ήταν πραγματικά αν γιορτάζαμε ΟΛΟΙ μαζί φέτος, την Παγκόσμια ημέρα του Περιβάλλοντος, στην ΡΕΜΑΤΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ, ξεφεύγοντας για λίγο από την μιζέρια της καθημερινότητας και ξεχνώντας τα προβλήματα μας από την οικονομική κρίση. 


 Προτείναμε λοιπόν πάλι φέτος στην πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα να οργανώσει την Κυριακή 5/6/16 μια εθελοντική εκδήλωση για τον καθαρισμό του κεντρικού δρόμου εισόδου στο χωριό μας, από την ρεματιά, του “Άγγελου” μέχρι το market κα Τασούλα, φροντίζοντας το περιβάλλον, στον τόπο που ζούμε και αναπνέουμε. Εμπλουτισμός με παράλληλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.
 Οι δράσεις για το Περιβάλλον και την προστασία του ...στηρίζονται σε εθελοντική βάση, δεν κοστίζουν, ενισχύουν το πνεύμα της ανακύκλωσης, ενώνουν τους ανθρώπους, προσφέρουν χαρά σε εμάς και τα παιδιά μας.

Παρόλα αυτά διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά την απουσία όποιας δράσης, την αδιαφορία της τοπικής κοινότητας για το Περιβάλλον, τον εθελοντισμό και την κοινωνική συνοχή γενικότερα. 

Για τους
ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΡΝΑΒΑ
ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Μ. Αποστολόπουλος
**********

Υ.Γ  Η κα Πρόεδρος αντί να οικτίρει συλλογικούς φορείς και άλλους για την ανυπαρξία ομάδας εθελοντών στην Κοινότητα, θα έπρεπε ως αιρετό πρόσωπο να απευθυνθεί προσωπικά στους πολίτες μέσω οργάνωσης δράσεων, όπως η παραπάνω, για την δημιουργία μίας τοπικής ομάδας.
Εξάλλου φίλοι και οπαδοί της ιδίας αλλά και της συμβούλου της, στο F/B είναι υπεραρκετοί για να φτιάξουν μια "τεράστια" ομάδα εθελοντών, χωρίς να έχουν ανάγκη την συνδρομή κανενός φορέα. Βλέπετε όμως ότι με "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ" και  "Likes" δεν ανταποκρίνεται η κοινωνία. Πάρτε το αλλιώς .... ίσως έχετε καλύτερη τύχη και εμείς τότε θα ακολουθήσουμε... 

Σημ. Την Παγκόσμια ημέρα θα πρέπει να την γιορτάζουμε και τις 365 μέρες του χρόνου, περιμένουμε λοιπόν από την τοπική κοινότητα να δρά έγκαιρα και αποτελεσματικά κάθε μέρα για το καλό των δημοτών  του τόπου προς όφελος του Περιβάλλοντος. Οψόμεθα....

Διαβάστε ακόμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου