Σάββατο 21 Μαΐου 2016

ΠΥΡΓΟΣ ΒΑΡΝΑΒΑ - ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ (φωτογραφίες)

Η Κοινότητα Βαρνάβα για 1η φορά, γιόρτασε την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 19/5/16












"ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ"
Η ομάδα μας αποφάσισε να ασχοληθείμε την Ιστορία και την Λαογραφία.
Αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τις κατηγορίες αυτές για να ανακαλύψουμε τα ιστορικά μνημεία τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.
Δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η χθεσινή ξενάγηση- ενημέρωση που οργάνωσε το Υπουργείου Πολιτισμού , των κατοίκων αλλά και των μαθητών των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Βαρνάβα , από τον Αρχαιολόγο υπεύθυνο για τα μνημεία του Βαρνάβα Κο Σκλάβο Μιχάλη .
Μας ενημέρωσε λοιπόν ότι ο εν λόγω πύργος είναι χτισμένος μετά το τέλος του πελοποννησιακού πολέμου, όπου οι Αθηναίοι χάνοντας τον πόλεμο από τους Σπαρτιάτες και βλέποντας που είχαν κάνει λάθη που τους κόστισαν τη νίκη, κατασκεύασαν τέτοιου είδους πύργους με σκοπό την περιφρούρηση και τον ανεφοδιασμό τους .
Τα χειρόγραφα από την ξενάγηση θα μας δοθούν και θα τα αναρτήσουμε έτσι ώστε οι πληροφορίες που πήραμε να σας μεταφερθούν αυτούσιες και σωστές .
Στα παιδιά μοιράστηκαν από τον αρχαιολόγο μας χάρτες με τους πύργους της περιοχής . Το πιο όμορφο και παρήγορο κομμάτι της ξενάγησης ήταν κατά την δική μου εκτίμηση το τέλος της εκδήλωσης όπου τα παιδιά έκαναν ερωτήσεις , οι οποίες απαντήθηκαν από τον κύριο Σκλάβο με όμορφο τρόπο και σε κάποιες περιπτώσεις και με χιούμορ ώστε να εντυπωθούν στο μυαλουδάκι του φυτώριού μας.
Πραγματικά τον ευχαριστούμε θερμά τόσο για τον αγώνα που κάνει για την διάσωση της κληρονομιάς μας όσο και για την τόσο όμορφη και κατατοπιστική παρουσίαση του μνημείου.
Τον δεσμεύσαμε να τον έχουμε σε μια προσεχή εκδήλωση που θα διοργανώσουμε , ώστε να μας ενημερώσει σε κλειστό χώρο και με περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας και για τα υπόλοιπα μνημεία του χωριού μας.

Ασημακοπούλου Χαραλαμπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου