Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Αισθάνομαι ότι η Δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα Μαραθώνα βρίσκεται σκόπιμα σε απαξίωση, από κάποιους που τη θέλουν στην αφάνεια, ώστε να μην έχει ούτε φωνή, ούτε λόγο ύπαρξης τελικά.

ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΝΑΒΑ
Ο Δήμαρχος με τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη
 Η επιστολή που ακολουθεί είναι η πρώτη από μια σειρά ενεργειών που πρόκειται να πάρουμε σαν ενεργοί πολίτες Βαρνάβα στην προσπάθειά να μην τεθεί στο περιθώριο.

Προς την Δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα
Κα Ασημακοπούλου & Μέλη Κοινοτικού Συμβουλίου

Του Μ. Αποστολόπουλου  
Με αυτή την επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω προσωπικά, τόσο τους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα, όσο και τους τοπικούς συμβούλους, ότι παρά το γεγονός των συνεχών επιστολών που στείλαμε  στο Δήμο Μαραθώνα του Ψηνάκη ( με κοινοποίηση στην Κοινότητα) για ζητήματα που αφορούν τη τοπική μας κοινωνία, δεν έχουμε λάβει ποτέ κάποια απάντηση σε αυτά, παρά την προσφυγή μας στον Συνήγορο του Πολίτη, ενώ δεν έχει εκδηλωθεί κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα μέλη του τοπικού συμβουλίου.

Η πρόθεσή μας είναι να ενεργοποιήσουμε τη Δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα, προς όφελος της καθημερινότητας των κατοίκων της. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που σας στηρίξαμε μετεκλογικά (την τοπική πρόεδρο) υποβάλλοντας την ατζέντα (οδικός χάρτης)  προοπτικής ανάπτυξης του χωριού μας ώστε να αξιολογηθούν και εκτελεστούν κάποια από αυτά σε βάθος τετραετίας.
Δυστυχώς σήμερα 16 μήνες μετά, θεωρούμε ότι ο δήμος δεν δίνει καμία σημασία ώστε να επιλυθούν σταδιακά μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα.
Ανάμεσα στις υποσχέσεις που λάβαμε (μετά το επιτυχημένο τοπικό δημοψήφισμα που οργανώσαμε) ήταν και η διαβεβαίωση για την απαλλαγή διοδίων Αφιδνών ή και η εξομοίωση μας με μειωμένο τίμημα όπως οι κάτοικοι του όμορου Δήμου Ωρωπού. Είναι μεγάλη ντροπή να διαπιστώνουμε εκ των υστέρων πως ο δήμαρχος αντί να εκτελέσει την εντολή που του επιδόθηκε από το Δ.Σ Μαραθώνα (συνδρομή κ. Σ, Λιβαθηνού) ώστε να αποτανθεί προσωπικά (για λύση)  στον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζη (Φίλο του στα ουζάκια παραπάνω), για τα μάτια του κόσμου και μόνο, ξεκίνησε μια προσχηματική αλληλογραφία με την ιδιωτικών συμφερόντων εταιρία Διοδίων Αφιδνών "ΝΕΑ ΟΔΟ", όπου βέβαια όπως ήταν εύλογο, απερρίφθη το αίτημα του δήμου, σύμφωνα με τους Όρους σύμβασης της εταιρίας με το Ελληνικό Δημόσιο. Και τώρα ο δήμαρχος νομίζει πως ησύχασε από τους ενοχλητικούς Βαρναβιώτες και τα ανόητα προβλήματά τους.

  Αισθανόμαστε ότι είμαστε σε όλα "απ' έξω", και ιδιαίτερα τώρα που έφυγε ο "φίλος" Λιβαθηνός με αποτέλεσμα να απαξιώνεται καθημερινά ο Δήμος στα μάτια των κατοίκων του χωριού μας.
 Πιστεύω, εγώ προσωπικά αλλά και πάρα πολλοί συγχωριανοί μου ότι η Δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα βρίσκεται σε πλήρη απαξίωση, και σκόπιμα κάποιοι τη θέλουν στην αφάνεια, ώστε να μην έχει ούτε φωνή, ούτε λόγο. ύπαρξης τελικά.
Είναι εξωφρενικό και ηθικά απαράδεκτο  όταν ακούμε ότι .... "συνελήφθη" ο δήμαρχος σε καφενείο του Βαρνάβα και να κόβει βόλτες στα κλεφτά, χωρίς γνώση ή παρουσία της τοπικής πρόεδρου. 
Ήρθε πια η η ώρα της δράσης φίλοι μου ......για το μέλλον των παιδιών μας,  να αλλάξουμε δήμο. Η συλλογή υπογραφών για συνένωση με όμορες κοινότητες, είναι πλέον μια αναγκαιότητα επιβεβλημένη από τα πράγματα.

ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ  ΜΑΣ
Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ 
για τα δικαιώματα των πολιτών της 
Κοινότητας του Βαρνάβα.

Ενεργοί Πολίτες Βαρνάβα

Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου