Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ - ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΝΑΒΑ: ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΒΑΡΝΑΒΑ ΠΡΟΣ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ.

Σας καθιστούμε υπεύθυνους και υπόλογους για οποιοδήποτε θανατηφόρο ατύχημα ή δυστύχημα.

 Παρά τις επανειλημμένες γραπτές εγκλήσεις στον Δήμο Μαραθώνα και την τοπική κοινότητα για την οδική ασφάλεια (κ.ο.κ) και τα συνεχιζόμενα ατυχήματα (και θανάτους) (με Α.Π  33650/18-12-2013 & 32237/12.11.14),  διαπιστώνουμε την συνεχιζόμενη εγκληματική αδιαφορία των αρμοδίων  να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της ζωής κατοίκων και διερχομένων. 

Περιγραφή του πραγματικού προβλήματος Οδικής Ασφάλειας,



Όπως ίσως γνωρίζετε η διαδρομή από Βαρνάβα -Καπανδρίτι είναι περίπου 6,0 Χλμ όπου περίπου 4,0 χλμ είναι διαδρομή μέσα από το πλατανοδάσος της ρεματιάς, μέσα από κλειστές στροφές. Στις βραδινές διαδρομές διέλευσης των οχημάτων δεν υπάρχει απολύτως κανένας φωτισμός ούτε οδική σήμανση (στοιχειώδεις έως ανύπαρκτη), μάλιστα δε σε συνθήκες εποχιακής ομίχλης ή και χιονόπτωσης το πρόβλημα επιδεινώνεται.  

Εδώ θέλουμε να τονίσουμε τα θανατηφόρα ατυχήματα  τις υλικές ζημίες Οχημάτων αλλά και  τον κίνδυνο από ληστείες που έχουν σημειωθεί  στην διαδρομή.

Καθ οδόν - Σύμβολα θανατηφόρων ατυχημάτων
Το παράδοξο είναι εδώ πως η Δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα αλλά και η Τροχαία Καπανδριτίου καθ ύλη αρμόδιοι για την Οδική Ασφάλεια δεν έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την δέουσα σοβαρότητα.

Η περιγραφόμενη εικόνα απαιτεί την άμεση λήψη μέτρων για την ασφαλή διέλευση οδηγών και οχημάτων σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Ασφάλειας.

Μερικές Προτάσεις για Οδική Ασφάλεια

  • · Οδική σήμανση με φωσφορίζοντα κολωνάκια δεξιά και αριστερά της διαδρομής του δρόμου.
  • · Οδική σήμανση-πινακίδες στροφών με τόξα κατεύθυνσης
  • · Οδική σήμανση διαγράμμισης του ασφαλτοτάπητα με φωσφορίζουσας κίτρινη γραμμή (δεξιά-αριστερά-κέντρο)
  • · Τοποθέτηση ηλιακών φωτιστικών σωμάτων, μόνο στην βορεινή πλευρά του δρόμου από Βαρνάβα – Καπανδρίτι, σεβόμενοι το οικοσύστημα της ρεματιάς
  • · Ασφαλτόστρωση σε φθαρμένα μέρη.
  • · Τοποθέτηση ξύλινου Περιπτέρου, στην θέση Μέλι(!)
  • · Τοποθέτηση τηλεφώνου Ανάγκης, κ.α

Τέλος,
επειδή την ευθύνη αλλά και το κόστος βαρύνουν αποκλειστικά την Περιφέρεια Αν. Αττικής, παρακαλούμε να προβείτε  στις κατάλληλες ενέργειες ώστε το αίτημα μας να ενσωματωθεί στις αποφάσεις του Δήμου για εκτέλεση από την Περιφέρεια.


Με εκτίμηση
Μ. Αποστολόπουλος
Αλέξανδρος Προκοπάκης


Α.Π 32237/12.11.14 Δήμου Μαραθώνα. Επικαιροποιημένο Ψηνάκη

Υ.Γ - Όμοια, η κατάσταση του δρόμου μέχρι την παραλία Βαρνάβα είναι απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη.
Δείτε ακόμα:
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου