Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΝΕΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ Β.Α ΑΤΤΙΚΗ: Ήρθε η ώρα να διορθωθούν τα λάθη, να επαναφέρουμε την πρόταση των τοπικών κοινωνιών για την δημιουργία Νέου Δήμου των πέντε (5) στην Β.A Αττική.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!!!
Διαβάσαμε σε Αρθρο: Ο Δήμος Μαραθώνα
Η λογική ...του... ενοποιημένου Δήμου Μαραθώνα --με την-- ενοποίηση Μαραθώνα – Νέας Μάκρης (συμπεριλαμβανομένων του Γραμματικού και του Βαρνάβα) ήταν έμπνευσης του τότε δημάρχου Ιορδάνη Λοίζου ώστε να αποφευχθεί η αντίδραση για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού.
Ο «σχεδιασμός» της κυβέρνησης λοιπόν κάνει λόγο για δύο δήμους σύμφωνα με τον νέο Καλλικράτη. Ο ένας θα περιλαμβάνει τον Μαραθώνα, το Γραμματικό και τον Βαρνάβα και ο άλλος τη Νέα Μάκρη. 
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ

 FLASHBACK 

Τρίτη, 13 Μαΐου 2014


ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟ ΤΩΝ 5 - Για τους μελλοντικούς εκλεγμένους σε Βαρνάβα, Καπανδρίτι, Πολυδέντρι, Αφίδναις, Κάλαμο.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Καλλικράτης στην πρώτη φάση εφαρμογής του δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει έναν ανθεκτικό ιστό συνοχής των κοινωνιών που συνένωσε. Αυτό οφείλεται κύρια στο συγκεντρωτικό τρόπο λειτουργίας της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής Μαραθώνα. Ο πολίτης νιώθει ότι άλλοι αποφασίζουν γι αυτόν χωρίς αυτόν, η συμμετοχή και συλλογική δράση αποτελούν άγνωστες έννοιες.


Δημοσκόπηση της Public Issue σήμερα και ένα από τα ευρήματα έχει σχέση την άποψη των πολιτών για το "Πρόγραμμα Καλλικράτης".
 Δηλαδή το σχέδιο για τη συνένωση των δήμων και κοινοτήτων (Νόμος Γ.Ραγκούση)

  •  64% ΑΠΕΤΥΧΕ
  •  22% ΠΕΤΥΧΕ
  •   9% ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΜΗ
  •   4% ΟΥΤΕ ΠΕΤΥΧΕ/ ΟΥΤΕ ΑΠΕΤΥΧΕ
 Ύστερα από τέσσερα σχεδόν χρόνια λειτουργίας ο Ελληνικός λαός και όλο το αυτοδιοικητικό προσωπικό, έζησε τα αδιέξοδα και τον παραλογισμό του νόμου.
Εάν θέλει κάποιος να κάνει ένα γκάλοπ προκειμένου να τεκμηριώσει την πλήρη αποτυχία του Καλλικράτη του συνιστώ να έλθει στον Βαρνάβα. Μιλάμε για την απόλυτη απαξίωση. Η περιοχή δείχνει ότι δεν είναι ενταγμένη στον αυτοδιοικητικό χάρτη του Δήμου. Η μόνη παρουσία της Δημοτικής Αρχής είναι σε πανηγύρια όπου εκστομίζονται διάφορα που θυμίζουν την εποχή Μαυρογιαλούρου.
Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ 5 ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ.

Δεν αλλάζει ο Καλλικράτης οφείλουμε να τον αλλάζουμε ΕΜΕΙΣ σε Βαρνάβα, Καπανδρίτι, Πολυδέντρι, Αφίδναις, Καλάμο.


σχεδιασμό που θέλουν μας επιβάλλουν.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ (5)


Η ΙΔΙΑ Η ΖΩΗ  ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ


Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010


Μήπως απαιτείται ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ στον ΒΑΡΝΑΒΑ για τον Καποδίστρια;

Επιτέλους!!! Κάτι άρχισε να κινείται!! Είναι απορίας άξιο βέβαια γιατί οι Κοινοτικές παρατάξεις του Βαρνάβα δεν φαίνεται να ασχολούνται με το θέμα του "Καποδίστρια 2". Σε 10 μήνες είναι οι δημοτικές εκλογές, δεν ενδιαφέρονται να δουν τι θα γίνει τελικά; Θα έχουμε υποψήφιο δήμαρχο από τα Μαραθώνα ή θα ψηφίσουμε των Αφιδνών ή του Καπανδριτίου (ανάλογα με ποιό δήμο θα συνενωθούμε).
Γιατί να μην πιέσουμε; Θα δεχθούμε τις όποιες αποφάσεις έτσι αγόγγυστα, οι οποίες πιθανόν και να καταστρέψουν ακόμη περισσότερο την κοινότητά μας;
Σας παραθέτουμε τη πρόταση των “Ενεργών Πολιτών Βαρνάβα” προς το κοινοτικό συμβούλιο για να συζητηθεί το θέμα του "Καποδίστρια 2" και τη πρόταση για δημοψήφισμα από τους κατοίκους του Βαρνάβα.
Δίνουμε στη δημοσιότητα το αίτημα που καταρχήν θέτουμε προς τον Πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Βαρνάβα ώστε να τεθεί σε συζήτηση σε προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. το θέμα της επικείμενης διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας («Καποδίστριας ΙΙ».
Ταυτόχρονα, ενημερώνουμε, ότι πρόθεσή μας είναι να ζητήσουμε διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος για την αποδοχή ή όχι οποιουδήποτε σεναρίου συνένωσης της Κοινότητας Βαρνάβα με άλλους Δήμους.
Θέλουμε έτσι, να ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση στην κοινότητά μας  για τη σημασία των επερχόμενων διοικητικών αλλαγών στην αυτοδιοίκηση και των συνεπειών τους, αντί απλώς να περιμένουμε παθητικά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.
Και βεβαίως, θεωρούμε υποχρέωσή μας να επιμείνουμε ώστε να απευθυνθεί η κοινοτική αρχή –επιτέλους, προς στους δημότες, για να εκφράσουν τη γνώμη τους με δημοψήφισμα, για όσα θα αλλάξουν οριστικά την καθημερινότητά τους.
Μ. Αποστολόπουλος
«ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΡΝΑΒΑ, για μια άλλη πόλη»
Προς τον πρόεδρο του κοινοτικού Συμβουλίου,
Γραφείο προέδρου.

Υποβολή πρότασης για συζήτηση στο κοινοτικό συμβούλιο
Θέμα: Διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος.


Κε Πρόεδρε,

Η περίοδος που διανύουμε είναι η πλέον κρίσιμη για την ύπαρξη του Βαρνάβα ως αυτοτελούς Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι κρίσιμη όμως και για την ίδια την αυτοδιοίκηση.
Όπως γνωρίζετε, επιταχύνεται ο χρόνος ανακοίνωσης και εφαρμογής της διοικητικής μεταρρύθμισης (Καποδίστριας ΙΙ), η οποία μεταξύ άλλων, προβλέπει συνένωση των σημερινών ΟΤΑ με πληθυσμιακά κριτήρια. Οι νέοι Δήμοι μάλιστα, θα συσχετίζονται με τον κυοφορούμενο νέο εκλογικό νόμο και την κατανομή των βουλευτικών εδρών της χώρας. Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με όσα επισήμως έχουν ανακοινωθεί, ο Βαρνάβας θα πάψει να αποτελεί αυτοτελή Κοινότητα. Θεωρούμε συνεπώς καταρχήν, ότι όλα αυτά επείγει να συζητηθούν στο κοινοτικό συμβούλιο.

Επιπλέον προτείνουμε να εξετάσει το κοινοτικό συμβούλιο πρότασή μας, που ως ομάδα δια του παρόντος καταθέτουμε, περί διοργάνωσης τοπικού δημοψηφίσματος για την αποδοχή ή όχι οποιουδήποτε σεναρίου συνένωσης της Κοινότητας Βαρνάβα με άλλους Δήμους.

Γνωρίζουμε βεβαίως, ερμηνεύοντας το άρθρο 216 του Δημοτικού & Κοινοτικού Κώδικα «περί διενέργειας τοπικών δημοψηφισμάτων», ότι η οποιαδήποτε απόφαση των δημοτών της Κοινότητας Βαρνάβα επί του συγκεκριμένου θέματος δεν μπορεί να έχει υποχρεωτική ισχύ. Θα έχει όμως αδιαμφισβήτητη πολιτική βαρύτητα.

Θεωρούμε ότι με την διενέργεια δημοψηφίσματος θα δοθεί η δυνατότητα στους δημότες να εκφράσουν τη γνώμη τους για ένα καθοριστικό για την καθημερινότητά τους ζήτημα και θα σταλεί, προς κάθε κατεύθυνση, ένα ηχηρό μήνυμα δημοκρατίας που θα κατοχυρώνει τη θέση της Κοινότητάς μας εν’ όψει των εξελίξεων.

Τέλος πιστεύουμε, ότι μέσα σ’ ένα κλίμα απόκρυψης και παθητικής αποδοχής των στόχων και των συνεπειών της νέας διοικητικής αναδιάρθρωσης, -που θα πλήξει ανεπανόρθωτα το θεσμό της Αυτοδιοίκησης,
οφείλετε ως κοινοτικό συμβούλιο να ανοίξετε δημόσια και ανοιχτά τη συζήτηση και να εξασφαλίσετε όρους για την ουσιαστική ενημέρωση των δημοτών, αν θέλετε να ισχυρίζεστε στο μέλλον ότι οι αποφάσεις σας ήταν σύμφωνες με την ουσία του ρόλου και της αποστολής σας.

1 σχόλια:


ΚΟΛΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...
Συμφωνώ με την πρότασή σας. Άλλωστε το ζήτημα του δημοψηφίσματος το είχα θέσει ήδη από τον Σεπτέμβριο 2008, όταν συζητήθηκε το ζήτημα της διοικητικής μεταρρύθμισης στο Κοινοτικό Συμβούλιο Βαρνάβα. Η εμπεριστατωμένη εισήγησή μου κατέληγε ως εξής: "...Θεωρώ λοιπόν ότι αν κατανοούμε την κρισιμότητα της συγκεκριμένης απόφασης, αν πιστεύουμε στη Δημοκρατία, αν σεβόμαστε το δικαίωμα των πολιτών να αποφασίζουν αυτοί για τις τύχες του τόπου τους, θα πρέπει απόψε κιόλας ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ για να εκφραστεί ο Λαός, αφού προηγηθεί μια σοβαρή εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, για όλες τις απόψεις του ζητήματος, χωρίς μικροπολιτικές, χωρίς ψευτοαντιθέσεις, χωρίς ανόητες αντιπαραθέσεις,αλλά ενωτικά, προσθετικά και με γνώμονα πάντα το συμφέρον του τόπου. Αυτή είναι η τελική μου θέση και αυτήν την θέση ζητώ,θα έλεγα απαιτώ να πάρει το Κοινοτικό Συμβούλιο...." (Ολόκληρη η εισήγηση στο geKollias.blogspot.com/2008/09/blog-post.html

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2008


Καποδίστριας. Ο Βαρνάβας αποφάσισε για την συνένωση προς τα Δυτικά!

Κοινοτικό Συμβούλιο Βαρνάβα της 8.9.08
«Η πολιτεία κάλεσε τους Δήμους και τις Κοινότητες σε ρεαλιστικές και εμπεριστατωμένες προτάσεις, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις επιθυμίες των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών».
Με βάση τα παραπάνω και τα ανησυχητικά σενάρια του ΙΤΑ (Ινστιτούτο τοπικής Αυτοδιοίκησης) που θέλουν τον Βαρνάβα σε συνένωση με τον Δήμο Μαραθώνα και την Κοινότητα Γραμματικού ή μόνο με το Γραμματικό, έγινε σχεδόν εσπευσμένα το Κοινοτικό Συμβούλιο στις 8.9.08 για να διαμορφωθούν οι προτάσεις.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας είχε προετοιμάσει το έδαφος αφού είχε έλθει σε επαφή και συμφωνία με τις Κοινότητες Αφιδνών, Πολυδενδρίου και Καπανδριτίου.
Οι πρόεδροι των παραπάνω παρευρέθηκαν στο Συμβούλιο και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για συνένωση των Κοινοτήτων τους με την Κοινότητα Βαρνάβα. Υπογράμμισαν το αναπτυξιακό ενδιαφέρον της συνένωσης αφού έτσι αποκτάται πρόσβαση στην θάλασσα ( Παραλία Βαρνάβα), η εκμετάλλευση της οποίας μπορεί να δώσει ισχυρούς πόρους στον νέο Δήμο.
Στο κοινοτικό συμβούλιο ακούστηκαν και άλλες εποικοδομητικές προτάσεις της αντιπολίτευσης, όπως και η πρόταση να συμπεριληφθεί και το Γραμματικό αλλά και η οργάνωση δημοψηφίσματος, που σίγουρα αποτελεί καινοτομία για τον Βαρνάβα αλλά θα αποτελούσε και την καλύτερη εγγύηση για να ακουστεί ισχυρά και προς όλες τις κατευθύνσεις, η επιθυμία της τοπικής κοινωνίας των πολιτών. Επίσης και η πρόταση της ελάσσονος αντιπολίτευσης που συμφώνησε αλλά με τον όρο – οι αποφάσεις των τοπικών συμβούλιων να είναι δεσμευτικές από τον νέο Δήμαρχο.
Έτσι με πλειοψηφία προτάθηκε η εισήγηση του προέδρου του κοινοτικού Συμβουλίου, για την συνένωση προς τα Δυτικά.

Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2008


Για τον Βαρνάβα του μέλλοντος μας! ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Καποδίστριας 2

«Η πολιτεία καλει τους Δήμους και τις Κοινότητες σε ρεαλιστικές και εμπεριστατωμένες προτάσεις, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις επιθυμίες των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών».


* Εμείς στον Βαρνάβα τι προτάσεις έχουμε?
* Ποιοι τις διαμορφώνουν και με ποιά κίνητρα?
* Ποια είναι τα κριτήρια?
* Επιθυμούμε την συνένωση προς την ΑΝΑΤΟΛΗ ή προς την ΔΥΣΗ?
* Οι προτάσεις ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας των πολιτών?
* Ποιοι θα αποφασίσουν για ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ αν δεν υπάρχει ΜΑΖΙΚΌΤΗΤΑ αντιπροσωπευτικότητα και συλλογικότητα?
* κ.λ.π


ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ
ΜΕ ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ!
You might also like:
Πηγή: MikeA
Διαβάστε επίσης: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου